Results 1 to 2 of 2

Thread: T3 Running issue

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2018
    Posts
    1
    Post Thanks / Like

    T3 Running issue

    Hi guy I have a 1983 T3 1.6 diesel

    Found diesel leak from throttle arm seal removed arm replace seal on floating shaft that arm is bolted too. Now when starting rough running and as soon as any throttle introduced kills the engine. Is there a position the throttle needs to be in when arm is refit? currently set back to throttle off.

    Please advise thanks in advance

  2. #2
    Administrator Keithuk's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Stoke on Trent
    Posts
    12,358
    Post Thanks / Like
    First posts normally go in introductions else you could get a free fix and we never see you again!!!

    You car spec says 0, only what I've added from this post.

    Recheck all your work if it ran ok before replacing that seal. You should always take photographs or make drawings of things you dismantle.

    Post moved to correct section as OP can't read sub forum titles.

    Manufacturer: VW, Date(s) Used: 01/1981-07/1987, Model: CampMobil (Typ 2/Transporter/LT) T4, Engine Code: CS, 37Kw, 50PS, 1.6 Ltr, 4 Cyls, Remarks: Diesel, Type 2 Van
    2010 Golf GTD (170) CBBB, 5 Door, Shadow Blue (P6/D5Q), Transmission Code: KXZ, Flat Tyre Indicator, Basic Protection Pack + VCDS.


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •