Results 1 to 5 of 5

Thread: Touareg 2019 R-LINE Diesel - Tyre Pressure

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    1
    Post Thanks / Like

    Touareg 2019 R-LINE Diesel - Tyre Pressure

    Annoyingly the new Touareg doesn't tell you which tyre is flat in the monitor....the old one did. Plus it goes off for no reason, happened twice in a week since I got the car. Anyone else having this issue?

  2. #2
    Administrator Keithuk's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Stoke on Trent
    Posts
    15,139
    Post Thanks / Like
    First posts normally go in introductions else you could get a free fix and we never see you again!!!

    It depends on which TPMS system you have. The direct which has pressure sensors in each wheel. Or the indirect which uses the ABS sensors to measure wheel rotational speed.

    You can tell if you have direct as each tyre valve will be threaded. That will show the tyre pressures in the sat/nav radio.

    Which radio model is fitted?
    2010 Golf GTD (170) CBBB, 5 Door, Shadow Blue (P6/D5Q), Transmission Code: KXZ, Flat Tyre Indicator, Basic Protection Pack + VCDS.


  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2020
    Posts
    1
    Post Thanks / Like

    Newby touareg owner

    Quote Originally Posted by Keithuk View Post
    First posts normally go in introductions else you could get a free fix and we never see you again!!!

    It depends on which TPMS system you have. The direct which has pressure sensors in each wheel. Or the indirect which uses the ABS sensors to measure wheel rotational speed.

    You can tell if you have direct as each tyre valve will be threaded. That will show the tyre pressures in the sat/nav radio.

    Which radio model is fitted?
    Hi, sorry to hijack your thread, I am new here and cannot see how to start a new thread. My question is this, I own a late 2019 touareg R line mk3 , and wondered if there is any software or tool to customise settings in the OBD2 , such as A/C on or off with recirculation and re set lights ect? I have a laptop but what cable would I also need?
    Thanks in advance, and once again, sorry for my difficulty in finding how to start a new thread ect.

  4. #4
    Administrator Keithuk's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Stoke on Trent
    Posts
    15,139
    Post Thanks / Like
    t3 owner - First posts normally go in introductions else you could get a free fix and we never see you again!!!

    You need to get your motor scanned (preferably with VAG-COM\VCDS) for any error codes logged in the ecu and post them, that will save a lot of guessing and check systems out.
    2010 Golf GTD (170) CBBB, 5 Door, Shadow Blue (P6/D5Q), Transmission Code: KXZ, Flat Tyre Indicator, Basic Protection Pack + VCDS.


  5. #5
    Administrator Crasher's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Nottingham, England
    Posts
    23,001
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by t3 owner View Post
    Hi, sorry to hijack your thread, I am new here and cannot see how to start a new thread
    Click on this

    https://www.volkswagenforum.co.uk/ne...ewthread&f=140
    "I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it"

    Evelyn Beatrice Hall (28 September 1868 13 April 1956)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •