Results 1 to 3 of 3

Thread: Rear wiper do'nt work

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Norway
    Posts
    1
    Post Thanks / Like

    Rear wiper do'nt work

    Hello,
    I have 2004 Touran 1.9 TDI. The rear wiper does not work. The front wipers are working fine.

    Both modes on the rear wiper do not work. I removed the motor and first test it with 12v battery on pin 1 and 4. It does not work. But after I opened the motor I tried to turn the motor with my fingers to check the its rotation. The rotation was ok. Then I tried to check it with 12v charger on pin 1 and 4 it turned only half a turn and stop. Then I removed the large gear from the motor and test it with the 12v charger it worked fine. Is there any problem with the motor? The gear teeth are ok and no any problem. I did not test the voltage on the motor cable when the hatch is closed. I will do tomorrow.

    Thanks
    DentoMan

  2. #2
    Administrator Keithuk's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Stoke on Trent
    Posts
    15,702
    Post Thanks / Like
    First posts normally go in introductions else you could get a free fix and we never see you again!!!

    I can't tell you the pin layout of hand unless I look in ElsaWin.

    Have you checked all fuses?
    2010 Golf GTD (170) CBBB, 5 Door, Shadow Blue (P6/D5Q), Transmission Code: KXZ, Flat Tyre Indicator, Basic Protection Pack + VCDS.


  3. #3
    Administrator Crasher's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Nottingham, England
    Posts
    23,666
    Post Thanks / Like
    Yes it could be split wires in the roof too tailgate tube, very common problem.
    "I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it"

    Evelyn Beatrice Hall (28 September 1868 13 April 1956)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •