Results 1 to 2 of 2

Thread: Limp Mode Problem/engine management /Coil Light VW Crafter

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2020
    Posts
    1
    Post Thanks / Like

    Limp Mode Problem/engine management /Coil Light VW Crafter

    Hi I have a 2013 Crafter 2.0 TDI, when i start it up the engine management light comes on along with the glow plug light, these both then start to flash and when driving the vehicle the engine has low power (I presume a limp mode to protect it).

    Im wondering what might be causing the lights to come on, the problem first occurred when we were in Spain and the light came on upon our return back to the UK, it was overdue a service by 3000 miles at this point, Ive taken it to two garages to get diagnostics done and nothing shows up other than an isolated water pump issue, it was serviced the week we arrived back and has done less than 100miles since, Ive been using DPF cleaner but to no great affect.

    Vans currently on 97,000 miles

    any advice or suggestions would be greatly appreciated, Thanks Emlyn
    2013 Crafter 2.0 TDI-CR

  2. #2
    Administrator Keithuk's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Stoke on Trent
    Posts
    15,632
    Post Thanks / Like
    First posts normally go in introductions else you could get a free fix and we never see you again!!!

    You need to get your motor scanned (preferably with VAG-COM\VCDS) for any error codes logged in the ecu and post them, that will save a lot of guessing and check systems out.
    2010 Golf GTD (170) CBBB, 5 Door, Shadow Blue (P6/D5Q), Transmission Code: KXZ, Flat Tyre Indicator, Basic Protection Pack + VCDS.


Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •