Results 1 to 2 of 2

Thread: Such a newbi

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    1
    Post Thanks / Like

    Such a newbi

    Hi all I’ve just gone and got myself a mk5 Golf 1.6 FSI and the eml has flashed up. When I plug the car in I get these fault code

    Fault code P0016

    P2540

    P1013


    anybody know the best way to fix them as every time I clear them eml goes out for a few minutes then come back on. Any links for parts that I might need would be very helpful

  2. #2
    Administrator Keithuk's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Stoke on Trent
    Posts
    18,579
    Post Thanks / Like
    First posts normally go in introductions else you could get a free fix and we never see you again!!!

    Your car spec says 0, only what I've added from this thread.

    What were those error codes scanned with a generic scanner?

    You need to get your motor scanned (preferably with VAG-COM\VCDS) for any error codes logged in the ecu and post them, that will save a lot of guessing and check systems out.

    Its no good just posting error codes without the description.

    Why the hell do members post using the stupid fonts/colours!!! it looks crap. Just use the default ones.

    Posted edited.
    2010 Golf GTD (170) CBBB, 5 Door, Shadow Blue (P6/D5Q), Transmission Code: KXZ, Flat Tyre Indicator, Basic Protection Pack + VCDS.


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •